måndag, september 21, 2009

Fo och nya projekt


Eftersom jag varit duktig och stickat färdigt en del saker så har jag redan börjat på nya..... I nya knitty.com var det mycket jag gillade. Började med Riverbanks i mitt Araucania Aysen. Som jag inte förstår varför jag köpte, gillar inte alls färgerna och så gillar jag ju inte flammigt garn när det är så korta bitar av varje färg. Tycker mer om när det blir större områden med samma färg än när det blir "prickigt". 2 härvor har jag kvar fast den här är klar.... jaja, mjukt och skönt är det. Det får väl bli mössa och vantar som jag kan ha när det är mörkt ute och ingen ser hur det ser ut!!



Blev lite sjalsugen igen så jag började på en Revontuli med garnet som blev över efter Anne-Evilla tröjan. Tänkte att det skulle vara bra med lite "åka-bort-stickning" på samma sätt som "framför-tvn-stickning" dvs sånt man kan göra utan att måsta koncentrera sej hela tiden. Men jag måste erkänna att det blev lite långtråkigt..... får väl se när den blir klar.

Från knitty.com igen, en Kernel stickas i det handfärgade merinogarnet jag köpte av 3stickor. Jättefint och mysigt garn, fotot gör inte färgen rättvisa tyvärr.



Och här har vi min february lady sweater - en mycket trevlig bekantskap!!! Börjar redan planera för en naturvit i ullgarn. Men jag är inte helt nöjd med urringningen, den blev lite väl öppen. Eftersom jag stickat i bomullsgarn är jag lite rädd att den kommer att bli ännu större. Nån som har nåt bra tips på vad jag ska göra? Virka en kant runtom??? Det var väldigt trevligt att sticka allt uppifrån och ner och sen bara fästa några trådar och så var det klart!!!



Måste visa ett foto som snart 12-åriga dottern knäppt. Hon har blivit väldigt fotointresserad under sommaren (och nu står en systemkamera överst på önskelistan....). Jag fick hjälpa till och blåsa såpbubblor och hon knäppte. Väldigt vackert kort om du frågar mej (som såklart är helt objektiv och opartisk.....)




Husrenoveringen.... så här fin är vår framsida nu. Det känns som ett rivningshus måste jag säga, lite läskigt på kvällarna när det är alldeles svart. Dessutom verkar de ha klippt av ledningarna till all utebelysning så det är väldigt svart ute....

Men så här fint blir det när det blir klart!!!

Usch, vilka dåliga bilder det blev, hoppas jag lyckas bättre nästa gång. Det är så svårt att knäppa på stickningar när man vill att strukturen ska synas, färgen ska bli någorlunda rätt och modellen ska synas.....

måndag, september 07, 2009

Höstmarknad och FO´s

Vet inte vad som tagit åt mej, men jag har gjort färdigt en del saker i alla fall.

Min Anne-Evilla som legat i ett hörn hela sommaren


Min kofta i ullgarn - den blev lite "bucklig" när jag virkade på kanterna men det ordnar sej nog.
Ärmarna blev lite för långa men "orka riva upp" som mina barn skulle ha sagt.....

En axelvärmare, den här är stickad i Hjertegarns Silkegarn. Blev lite liten men den går nog att ha ändå.


Stickar för fullt på min FLS, som ser ut så här just nu. Den blev svart för det fanns var den enda bra färg som de hade tillräckligt många nystan hemma av när jag skulle börja sticka.


Så var jag och dottern på höstmarknad på Gammlia i Umeå igår. Där var 3 stickor och sålde saker. Jag kom hem med den här påsen.


Nu har jag högar med garn som ska bli sjalar/halsduk/mössa så det är dags att sätta sej och försöka hitta lite mönster som passar också!!

Just det ja, en liten bild på husväggen också.... Nu är det mest byggjobbarna som har fullt upp. Min insats består mest i att fatta beslut (nog så svårt... för en Våg...) och att ta ner och sätta upp gardiner allteftersom de byter fönster.