söndag, augusti 31, 2008

Sticka med en deadline....

.... gillar jag inte. Nu måste jag få färdigt ett par sockar, min mans systerdotter har önskat sej ett par i 15-års present. Hon ville ha tjocka sockar och det känns märkligt att sticka i Raggi när jag så länge stickat i tunt sockgarn. Hon fyller snart och bara det gör att det känns inte alls kul att sticka.


Så har vi ju min middag som jag tjatat om flera gånger. Det är inte förrän i oktober men jag vet faktiskt inte hur långt jag hinner sticka innan dess. En del dagar blir det liksom ingenting alls. Här är i alla fall de projekt jag börjat på.


En rektangulär sjal i rått grignasco merino silke, en Gerda stole

En print o´the wave stole i entrådigt gästrike ullgarn


Och så en bolero från "Sticka romantiskt, modernt och kvinnligt" i tropik från järbo.



Och känner jag mej rätt så blir väl inget av det färdigt i tid....

tisdag, augusti 26, 2008

Pomatomus sockar klara!!!


Så var Pomatomus sockarna färdiga. Hade väldiga problem med att komma ihåg vad de heter egentligen, men roliga var de att sticka. Men lite pilligt. Håller på med Augustisockarna och funderar på att hoppa september - varför måste det vara så mycket flätor på sockar?? Jag gillar inte flätor! Men jag har hittat nån ny variant på flätsticka som jag ska beställa och se om det går bättre.

Har varit och köpt de nya drops-katalogerna idag. Mycket jag vill göra.... har försökt önska mej 200 nystan alpaca i födelsedagspresent och julklapp - jag tvivlar på att det går igenom. Dessutom skulle jag gärna vilja ha lite Lin och KidSilk också......

Var som sagt på garnaffären idag men köpte inget annat än dropsen, tänk så ståndaktig man kan vara. 

söndag, augusti 24, 2008

Handlat och lite annat

Min Stumpen kofta blev inte riktigt i min storlek - nu ligger den oblockad i en sorglig hög och jag vet inte vad det ska bli av den.... Bara för att visa upp den fick jag på den på äldsta dottern. Dock alldeles för stor för henne också. Men ni kan i alla fall ana hur den ser ut, inte alls så bra som jag såg den inne i mitt eget huvud...



Här är koftan från garnstudio garnstudio som jag stickat i Evilla Regnbåge. Den blev jag faktiskt (ovanligt nog) riktigt nöjd med. Men jag kunde nog ha gjort lite fler korta varv så den blev mer klockad men.....


Ökat på garnförrådet har jag gjort också. Köpte två nystan Kauni när Garnkorgen sålde dem billigare. Får väl se vad det ska bli av dem. Blått är definitivt inte min färg men jag kanske kan göra något och ge bort. Lite vitt entrådigt ullgarn och ett nystan sockgarn blev det på nån marknad jag var på. 


Passade på att handla hos Garnhärvan också när det var 20% billigare nu i augusti. 


Jag köpte även en nystmaskin så nu kan jag göra sååååå fina nystan. Det här är Gästrikes entrådiga. Funderar fortfarande på vad jag ska ha till klänningen på middagen... eftersom jag ska ha svart väska och svarta skor till grön klänning kanske det skulle bli snyggast med svart sjal. Men nu har jag börjat bli sugen på Boleron ur "Sticka romantiskt, modernt och kvinnligt" så vi får väl se. Antagligen slutar det i vanlig ordning med att jag i full panik måste köpa något färdigt.

måndag, augusti 11, 2008

Så fort gick en sommar...

Och inte hann jag göra något inlägg under sommaren. Kameran havererade och internetuppkopplingen var inte den bästa. Under semestern tyckte jag inte att jag hann sticka så mycket men tillbaka i vardagen inser jag hur mycket jag ändå stickade.....

Nu har jag skaffat en ny kamera och har knäppt lite bilder. Min kofta i regnbågs-evilla är färdig men jag har inte fått något kort på den ännu eftersom jag inte lyckats få dottern, mej själv, kamera och koftan i samma rum.

Jag började på en rektangulär sjal i grått Grignasco Merinosilke - i förhoppning om att den ska vara klar till professorsinstallationen i oktober. Är lite tveksam till hur det ska gå, eftersom jag var och varannan dag får nån ny ide om vad jag ska göra tills dess. Så sent som i går kväll kom jag på att jag nog ville ha en spets-moebius-sjal. Har inget mönster och inget garn men.....


Närbild på mönstret till sjalen.



Så här långt har jag kommit på imbolc sjalen som också var ett alternativ att ha till högtidsmiddagen på universitetet. Men den känns som att den blir så liten. Har funderat på om jag skulle göra någon kant, vi får väl se hur det blir.



Den första av juli-sockarna i sockklubben, Pomatomus. Roligt mönster, men jag var tvungen att hålla tungan rätt i mun och koll på mönstret hela tiden. Lite froggande blev det innan den första var klar men nu har jag lärt mej att hålla koll. Stickas i mini-raggi från Järbo. Gillar färgerna skarpt!!!


Här är då Juni-sockarna, Seduction socks. Stickade i garnet jag fick i garn & te bytet. Jättesköna sockar blev det!!!

Så har jag redan börjat på augustisockarna, fast inte båda julisockarna är klara. Det här var ett  mönster som passar mej, roligt och nåt man kunde hålla i huvudet - jag gillar tv-stickning. Ändå har jag rivit upp ett helt skaft..... Hade läst lite fel och gjort två varv för mycket på varje mönsteromgång och då blev det väldigt bubbligt så jag gjorde om det. Stickar i Fabel från Garnstudio.

Lite garnköp har det blivit i sommar i alla fall! Lite Kauni köpt billigare från garnkorgen, ett nystan sockgarn och hoppsan! 2 härvor vitt entrådigt ullgarn - det kanske jag kan ta till moebiussjalen som bara finns i mitt huvud ännu?? Fast jag kan inte köpa mera och tänk om det inte räcker..... Nja, det får nog ligga till sej lite. 

Det var allt för idag. I morgon ska jag se om det kan bli en bild på koftan och sockarna jag stickar som ska bli en 15-års present senare i höst. De är önskade i vanliga Raggi från järbo och himmel vad det känns groteskt att sticka med tjockt sockgarn efter allt det tunna. 

Har också börjat på min älskade Anne-Evilla tröja, men det har bara blivit 6-7 varv så det är inte så mycket att visa upp ännu.