måndag, juni 09, 2008

Lite nytt....

Har jobbat så mycket under april och maj, att uppdatera bloggen har legat lite långt ner på listan. Men nu ska det väl kanske bli bättre. Vill bara visa vika fina blommor jag fick från företaget där jag jobbade extra, snacka om att man känner sej uppskattad!!
(Hoppas ni inte ser den halvdöda blomman som står bakom....)

På stickfronten har jag stickat 1,35 majsocka. Lider av allvarlig sss.... men det kanske tar sej. Det var kul mönster att sticka i alla fall, även om det inte syns så perfekt i det här garnet.

Har börjat på en Imbolc Shawl. Ska på en finare middag på universitetet i höst och tänkte att jag skulle ha en tunn fin sjal på mej då. Har beställt ljusgrått Grignasco Merinosilk från Garnhärvan, för det är ju inte säkert att jag vill ha en vit sjal när det är dags. Letar efter en mer avlång rektangulär sjal. Fast, om jag känner mej rätt så blir ingen av dem klar innan oktober men hoppas kan man ju!!

Så är min Super Karla färdig, fast utan kant och oblockad. Vet inte om garnet räcker till kant, men å andra sidan leker jag med tanken att riva upp min "stumpen" kofta för den ser inte klok ut när jag tar på mej den. Så då tar jag det garnet till kanten.


Så har jag plockat fram en sommarstickning, en huvtröja som jag började på i fjol tror jag det var. Nu är det bara slätstickning och så otroligt tråkigt.... men jag hoppas att den kan bli färdig under semestern för jag tror att den blir snygg och skön. Skulle ju vara roligt som omväxling till alla missfoster jag skapat under året.

Idag har det varit skolavslutning och regnet har stått som spön i backen. Inte så roligt men ändå överkomligt för mina barn som gått ut 1:an och 4:an. Värre för de som går ut 9:an eller tar studenten och ska stå på lastbilsflak halva dagen....