fredag, februari 29, 2008

Planerar mest

Ja, just nu känns det som att jag mest planerar en massa stickningar, men det blir inget stickat! Har efter mycket om och men fått hem mönstret till Anne-Evilla tröjan. Men då kommer ju frågan, vad ska jag ha för färger i den?? Jag vill ha Kauni EK som bottenfärg, men det ska ju vara en till. Vill ha något rött-rost-orange kanske men hittar inget bra. Velar mellan EM och EU. Jag har ju ett nystan EU hemma så jag kanske ska sticka en provlapp. 

Härmapa som jag är tänkte jag sticka en Ice Queen som syrran har gjort. Men även där velar jag på (ja, jag är född i vågens tecken om nu någon tvivlade....) vilken variant jag ska göra och om jag ska ha pärlor och hur mycket.

Nåt som jag inte velar om är att jag ska köpa bokenSticka i naturfärger. Såg en kofta därifrån i en Aftonbladet-bilaga och blev så kär att jag direkt vill ha boken.

Stickningarna som jag ändå har i handen ibland, sonens döskallemössa, likadan som dotterns fast ljusblå med vita döskallar.

Så Stumpen-koftan, nu har jag snart en ärm klar.

Så hade jag 2 härvor Evilla regnbåge liggandes. Tänkte först sticka Ruths Rabarberkkofta, men så blev det en kofta från kofta från garnstudio istället. Blev lite besviken för jag tyckte det blev så långa block med samma färg, men det kanske blir bra i alla fall. 


Igår skickade jag iväg "Garn & Te" paketet, hoppas det passar den som fick det! Ser fram emot ett eget Garn och te brev i brevlådan så småningom!!

lördag, februari 02, 2008

Nytt år men samma dåliga vanor.....

Så var det ett nytt år igen, och redan inne i februari också. Inte har det blivit någon bättring här inte, lika dåligt uppdaterat..... Undrar just om jag ska lova att skärpa mej, men i så fall får jag bara dåligt samvete så jag lovar ingenting.

Det är inte riktigt så mycket tid till stickning numera. Även fast det är vinter och mörkt på kvällarna. Dagarna går åt till att ta hand om företaget, och så är det ett hem och några barn att sköta om också. Lite har jag i alla fall hunnit med sen sist.

Döskallemössan är färdig, och den utföll till belåtenhet också. Men den blev klar för några timmar sedan, ska bli intressant att se om den sitter på huvudet när det är dags att gå till skolan på måndag. Innan dess kan hon ha ångrat sej....





Sen har jag stickat lite mer på "stumpen-koftan". Bakstycket och ett och ett halvt framstycke är färdigt. Snart har jag bara ärmarna kvar, det känns lite roligare för de är inte i patentstickning. Det tog en himla tid med patentstickningen, och inte kul när jag tappade en maska och fick riva upp flera varv för att rädda den. 



Jag fick ju både garn och mönster till vantar i julklapp som jag hade önskat mej av syrran. Visst ser det ut att bli fina vantar?? Jag fick ändra om lite i mönstret så jag har stickat om dem X antal gånger, men nu tror jag att storleken är rätt. 



Sen var jag bara tvungen (ha, undra just vem som tvingade mej????) att köpa två nystan Kauni från garnkorgen. Så otroligt läckra färger. Vet inte vad jag ska göra av det, men jag kommer väl på nånting.

 




Jag har köpt mönster till både Ruths Rabarberkofta och till tröjan Anne-Evilla så jag försöker planera in dem också. Har en härva Evilla regnbågsgarn liggandes, undra om jag ska börja med det till någon av dem..