onsdag, december 19, 2007

Jag undrar om det här

verkligen är en blogg, ska man inte uppdatera lite oftare då? Om det inte är en blogg, vad är det då?? Nåja, man kanske är förlåten i julbrådskan. Det är mycket med julklappar, grötkvällar och fika med skolan, bakande och allt vad det nu är. Jobba ska man visst göra då och då också.
Men jag har lite stickningar på gång i alla fall. Och knäppt kort har jag, men korten blev suddiga och konstiga färger.....En julklappshalsduk har jag gjort färdigt. Törs nog lägga ut bild, den som ska få den har inte en aning om att jag har en blog.



Tovade tofflor till mamma ska det bli i julklapp. Men det första paret tovade bara ihop sej på längden, och det passade inte hennes fötter insåg jag, så jag har börjat på ett nytt par. Undra om hon blir förvånad om hon får dem otovade i paketet ifall jag inte hinner tova dem?? De är för övrigt mörkblåa och mörkröda, inte så knalliga som kortet ser ut.


En döskallemössa ska tioåriga dottern få, fast inte i julklapp, det hinner jag inte. Och dessutom blir den aldrig färdig om jag ska sticka den i smyg. Stickar i babyull och har hittat mönstret på helloyarn.
 

En gång i tiden provade jag att kroka, det skulle bli en babykofta till sonen som nu är 7 år (och koftan är inte klar...) men jag tyckte att det var roligt. Nu såg jag att det fanns prova-på-krokningspaket hos garnhärvan så jag betällde det och dessutom mönster på krokade vantar, så det är också ett projekt. Första tummen jag gjorde blev minst sagt enorm, så jag fick riva upp den. Nästa tumme blev lite för vid men för kort, så nu ska jag snart försöka igen.


Så letar jag vantmönster till mitt växtfärgade garn som jag köpte på slöjdmässa i somras. Grönt och rött är det, men jag vet inte vad kameran har gjort om det till. Vill ha mönstrade vantar med stjärnor på , men de jag hittar är för mindre garn så jag får nog leta vidare.