fredag, augusti 31, 2007

Olyckligt kär.....

Jag är kär... i queenmudds fantastiska regnbågskofta. Är den inte helt underbar????? Varför då olycklig kärlek?? Jo, för att hon skapat den själv och har inte skrivit ner mönstret... Men jag hoppas och ber att det blir av så småningom. Tills dess får jag väl trösta mej med att min japan snart är färdig, och att jag äntligen kommit på vad jag ska göra av mitt kaunigarn som legat snart ett år nu. Det blir en Stumpen av Marianne Isager, det hoppas jag blir bra.




Annars har jag städat lite här och insett att nu blir det inte mer garn på ett tag, nu måste jag sticka upp allt jag har liggandes. Tyvärr blir det inte så mycket stickat just nu, jag tycker att det är fullt upp med skolor och allt annat. Jag ska ju dessutom snart starta upp min redovisningsbyrå så det är alltid något som ska fixas.

Nu hade jag tänkt lägga in en film från youtube här med mina nya favoriter Sahara Hotnights, men eftersom det inte blir som jag vill får jag väl vänta tills syster yster kan ha kurs med mej..

Så var det utmaningen från Maggan - 8 saker om mej....

- Börjar alltid dagen med 2 msk Aloe Vera juice, och sedan 3 koppar kaffe
- Kan inte läsa eller se på tv utan att sticka samtidigt
- Jag är velig in absurdum - expressen eller aftonbladet, ica eller konsum, livet är fyllt av svåra beslut...
- jag är siffermänniska. Älskar att lösa sudoku, och kan inte låta bli att kontrollräkna tabeller i tidningar ibland (nördvarning eller vadå???)
- Blir väldigt arg om saker och ting inte går som jag har planerat
- Gillar att laga mat - om bara någon annan hittar på vad jag ska laga och sen städar och diskar upp efter mej....
- Älskar att läsa och går omkring med bööcker som amn sen kan hitta på konstiga ställen överallt i huset
- Påbörjar en massa saker, men det är inte lika ofta de blir slutförda....

Jag i min tur utmanar Lisa att berätta 8 saker om sej själv!

torsdag, augusti 09, 2007

Varför, varför, varför...

...blir en del stickningar så tråkiga att sticka på efter ett tag??? Jag började med en tröja i Sorbetto i våras, och tänkte att den skulle vara bra att ha svala sommarkvällar. Ja, det var sommaren 2007 jag hade i tanke, och den hade ju verkligen behövts i sommar. Började med båda ärmarna eftersom jag var osäker på hur långt garnet skulle räcka, jag tänkte göra tröjan lite längre än på mönstret. Och sen blev det bara skittråkigt att sticka när jag började med fram- och bakstycke. Så det blir väl ännu ett ufo som knölas ner längst ner i garnlagret och som kanske blir klart till sommaren 2015…..



Desto roligare var det att sticka på Japansk Rib. Fast lite struligt då och då. Tur att internet finns så att man kan söka efter andra som har stickat samma och få lite hjälp. Som grädde på moset sen tog garnet slut och det gick inte att få tag i mer. Men, återigen, tack internet. Jag la ut en annons på stickamera.se och fick napp, jag fick köpa en 200 g härva, så nu hoppas jag att det räcker. Tack Heidi och Britt-Marie!!! Men jag tycker att det var en så snygg modell så jag funderar på att sticka en till i bomulls- eller blandgarn så småningom. Så här ser den ut just nu, fast färgerna är inte så skarpa som på fotot. Det blev lite si och så med färgövergångarna eftersom jag hade så lite garn och var osäker på hur den skulle stickas egentligen.



Så var det sommarens garnfynd som inte gick att ladda upp bilder på under semestern. Det blåa online-garnet har redan hunnit bli ett par sockar, jag frös så hemskt om fötterna på semestern…☺




Mystery Stole 3 blev ett hopplöst projekt eftersom jag inte hade någon möjlighet att skriva ut ledtrådarna under semestern. Dessutom behövde jag sitta i lugn och ro och pilla med pärlorna och det fanns inte på min semester i alla fall! Men nu kan jag lugnt avvakta att andra blir färdiga med sina ms3 så kan jag tjuvkika på dem hur det ska se ut när det blir klart!